A műterem miért kulcseleme a professzionális fotózásnak?

Alapvetően számomra a professzionális fotózás egyfajta hobbi, mely a teljes kikapcsolódásomhoz járul hozzá. Miután az elmúlt években a lencse mind két oldalán volt szerencsém tapasztalatot szerezni, mind modellként, mind fotósként arra jutottam, hogy számomra talán egy egészen picit közelebb áll a fotózás világa, mint a modellkedés. Éppen ezért elkezdtem egy fotós iskolát, ahol professzionális módon megtanították, mind a műtermi, mind a szabadtéri fotózást egyaránt. Számomra ez a fotósiskola volt a beteljesedése a pályámnak, ugyanis az addigi végzettségeimhez kiválóan passzolt, a fotós végzettség is, így úgy éreztem ezáltal lett abszolút teljes a portfólióm. Miután elvégeztem a fotós képzést, vizsga feladatként egy portfólió fotózást kaptunk. Én személy szerint miután mindig is sokkalta jobban kedveltem a műtermi fotózást, mint a szabadtérit, így tulajdonképpen kérdéses sem volt, hogy a portfóliómat egyértelműen egy műtermi fotózás során kívánom elkészíteni, nem pedig szabadtéri képsorozatra vágyom.

Amint ez a kérdéskör letisztult bennem elkezdtem keresgélni műtermeket, melyek megfelelnek az igényeimnek és kivitelezhető az az elképzelés, melyet a portfólióm során meg szeretnék valósítani. Így jutottam el a G3 fotóstúdió műtermeihez, melyek tulajdonképpen minden felmerülő szempontnak maximálisan megfeleltek, így kétség sem volt afelől, hogy a portfólió fotózásomat ebben a stúdióban szeretném megcsinálni. Így amit lehetőség volt rá foglaltam is időpontot az adott fotóstúdióba, melynek számos és nem utolsó sorban abszolút professzionális műtermei közül szinte nehéz volt választani, mivel mindegyik olyan profizmussal volt kialakítva, hogy tulajdonképpen bármelyik megfelelt az elképzeléseimnek. Az alábbiakban egy rövid bemutatást szeretnék nyújtani a G3 fotóstúdió műtermeiről abban a reményben, hogy más szárnyát bontogató fotós is felfigyel az adott fotóstúdió fantasztikus kompetenciáira. 

A G3 fotóstúdió műterem kínálata

Amikor először felmértem a G3 fotóstúdió műtermeit egészen megdöbbentem azon, hogy mennyivel többet nyújt, mint más fotó stúdiók, melyekben addig én dolgoztam. Elképzelhető, hogy a magas szintű professzionalistás annak köszönhető, hogy az alapítók is fotósok, ezért pontosan tudják, hogy egy műteremnek milyen kompetenciákkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy abban profi fotósorozatot lehessen készíteni. Én személy szerint úgy gondolom, hogy nagyon nagy előnye ennek a fotóstúdiónak, hogy az alapítói profi fotósok, hiszen mind a műterem elrendezése és kialakítása, mind a roppant egyszerű bérlési folyamat illetve a segédeszközök és a segítő stáb is arra mutat, hogy elképesztő profizmus áll a háttérben. A G3 fotóstúdió és annak a műtermei a belvárosban található a XIII kerület, Taksony utca 1 szám alatt. Miután viszonylag könnyű megközelíteni a város szinte minden pontjáról, így szintén jó választásnak bizonyul az adott fotóstúdió.

A műterem terek bemutatása

Annak érdekében, hogy a konkrétumokra térjek, a műtermek abszolút letisztultak, emellett meleg környezettel, a természetes fény érdekében hatalmas ablakokkal, és tágas terekkel rendelkeznek.  Két műterem áll rendelkezésére. Ezek közül az egyik a 01-es, amely napfény stúdióként is szolgál, itt a természetes fény van hangsúlyban, de természetesen igény szerint ezt a műtermet is le lehet sötétíteni. A másik lehetőség a 02 – es fotó műterem is csakugyan, mint az előző is rendkívül világos, de igény szerint szintén akár teljesen be is sötétíthető, sőt amennyiben nem természetes fényben kívánunk fotózni akkor elsősorban mindenképpen a 02-es fotóstúdió ajánlott nem pedig a másik ahol a természetes fényű fotózásokon van a hangsúly. A műtermek mellett még lehetőség van eszközök bérlésére is, mint például az alap fényformálók vagy ezen felül, például 180 cm-es oktoboxok, 230 cm parabola, 75 cm beauty dish, snoot vagy akár a180 cm brollybox ernyő vagy 2,5 m-es fényáteresztő keret. Ezen felül pedig még viszonylag sok színű papír és anyag háttérből, illetve különböző hatású épített háttérpanelokból is lehetőségünk van választani. Hiszen egy jó háttér rendkívül feldobhatja a műtermi fotózás amúgy is roppant izgalmas mivoltát.

Én személy szerint abszolút ajánlom a G3 fotóstúdió abszolút professzionális műtermeit, ugyanis ténylegesen nagyon jó felszereltséggel rendelkezik az adott stúdió és szinte mindenfajta fotózásra alkalmas a kialakítása, kiváltképpen a hátterekkel való kombinálás esetében.